Spelmusmattor

QPAD Pro Gaming Musmatta FX

Qpad FX 36
QPAD® FX Pro gaming Musmatta med Q-logo i 4-färgstryck, med en mjuk och motståndskraftig yta som ger dig maximal prestanda och precision.

ASUS Cerberus

Asus Cerberus Framsida

Gamdias NYX Speed Control Honeycomb

Gamdias Nyx Speed Honeycomb medium

SteelSeries Qck

SteelSeries QCK Small

SteelSeries Qck Edge

SteelSeries QCK Edge Medium

SteelSeries QCK Heavy

SteelSeries QCK Heavy Large

SteelSeries QCK Prism Cloth

SteelSeries QCK Prism Clothed Medium

Lenovo Y Gaming

Lenovo Y Medium

Cooler Master – MP750 M

Cooler Master - MP750 L

Cooler Master RGB Hard Gaming Musmatta

Cooler Master - RGB Hard Gaming Mousepad

Sidor

Oavsett om du är en storspelare eller om du precis har börjat så kan ditt spel få en push framåt med en riktig spelmusmatta. Det som skiljer en spelmusmatta (eller gaming musmatta som man ibland säger) mot en vanlig är att de har bättre grepp mot underlaget så de ligger stilla. Plus att de har bättre precision så att lasern i musen blir bättre på att detektera minsta lilla rörelse så siktet rör sig som du vill utan att hoppa fram och tillbaka.

En mjuk spelmusmatta bör vara mörk och tyget som täcker musmatta bör vara tät vävd för högsta precision. Hur tjock den bör vara är en smaksak, där är alla spelare olika. En mjuk musmatta ger högre friktion vilket bidrar till bättre rörelsekontroll men gör dig lite långsammare vid snabba rörelser. Optiska möss har bäst avläsningsförmåga med en mjuk musmatta vilket gör tjocka och mjuka musmattor till många FPS-spelares favorit. 

Hur stor musmatta ska vara beror lite på vilka spel man spelar och framförallt hur hög känslighet man använder under spelen. Här finns det inget rätt eller fel, utan mer en smaksak och vana.