Allmänna Villkor

Allmänt
Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du” eller "kunden") hos PLF Consulting (org.nr 800423-6017), genom webbplatsen www.musmatta.nu, mail eller via telefon.
Genom att använda musmatta.nu och/eller gör en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges här. Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått villkoren innan du gör din beställning.
Beställningar kan endast göras av personer över 18 år eller, som inte står under förmyndarskap och som är bosatta i Sverige. Vid målsmans godkännande kan beställningar från omyndiga (under 18år) genomföras.

Alla produkter som finns tillängliga vid en viss given tidpunkt innebär inte en garanti för att dessa produkter alltid är tillgängliga till försäljning hos oss. Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på musmatta.nu vid den tidpunkt då beställningen genomfördes.

Priser och avgifter
Våra priser anges inklusive lagstadgad mervärdesskatt (moms). Priset som står är det du får betala i kassan. Moms specificeras i kassan samt i orderbekräftelsen.

Vid beställningar under 700:- tillkommer en frakt och expeditionsskostnad på 59:- i kassan.

Vi reserverar oss för tryck och skrivfel. Vid felaktigt pris förbehåller vi oss rätten att annullera en order helt eller delvis efter att du som kund har informerats.

Beställning/upprättande av avtal
Du kan göra dina beställningar via musmatta.nu. När du har lagt din beställning träffas ett avtal om köp mellan dig och PLF Consulting. Efter slutförd betalning mailas en orderbekräftelse ut till den e-postadress som du har angivit i beställningen, samt ett mail med dina inloggningsuppgifter till musmatta.nu.

Vi förbehåller oss rätten att neka en order.
Vid misstanke om falska beställningar eller bedrägeriförsök kommer ärendet att polisanmälas.

Om beställningen inte kan skickas av någon anledning kommer vi att kontakta dig snarast möjligt och erbjuda alternativa lösningar eller ge dig möjligheten att annulera beställningen. Vid en annulering eller ändring av order kommer slutsumman att regleras enligt samma betalningssätt som användes vid beställningen. Återbetalningen genomförs inom ett par dagar efter att ärendet som orsakar återbetalningen har avslutats. Normalt är återbetalningen er tillgodo inom 7 dagar efter genomförd återbetalning, dock kan det på grund yttre omständigheter som vi ej kan påverka ta upp till 30 dagar.

Leverans

Beställningar lagda innan 17:00 helgfria vardagar skickas normalt samma dag, såvida inte annat har informerats. Normal leveranstid är inom 1-4 dagar. Vi reserverar oss för slutförsäljning av en vara.

Paketet levereras för det mesta direkt till din brevlåda. I vissa fall kan det dock lämnas på ett utlämningsställe för avhämtning.

Eventuella förseningar i postgången är inget vi kan kontrollera och våra utlovade leveranstider gäller endast vid normal postgång.

Vid eventuella felleveranser måste du kontakta oss på info@musmatta.nu inom 5 dagar för vidare instruktioner.

Har du beställt och inte hämtat ut din försändelse så att det går i retur till oss, kommer du att debiteras 300:- för hantering och administration av paketet.

För tillfället kan vi ej leverera till adresser som kräver båttansporter. Förutom Gotland dit vi kan leverera med något längre leveranstid.

Transportansvar

PLF Consulting är ansvarig för paketen tills dess att den är leverarad till kund. Kunden är ansvarig för att kontrollera att paketet är oskadat vid leverans. Vid eventuella transportskador är kunden skyldig att anmäla det till distributören omedelbart, samt meddela PLF Consulting inom 7 arbetsdagar via mail info@musmatta.nu.

Kunden ansvarar för att rätt adress är angiven vid beställning, om paketet inte kan leveraras på grund av fel adress kommer du att debiteras 300:- för hantering och administration av paketet.

Vid utebliven leverans måste det meddelas skriftligen till info@musmatta.nu inom 14 dagar efter förväntad leverans.

Kunden är ansvarig för paketen vid returer och kunden står för samtliga returkostnader.

Ångerrätt/öppet köp
Du kan ångra och returnera din beställning från och med den dag du gör din beställning till och med 30 dagar efter mottagandet av dina beställda varor. (gäller ej specialbeställda varor).

Returer

Samtliga returer måste vara godkända för att behandlas. Ej godkända returer behandlas ej och returnerade produkter kasseras omedelbart vid mottagandet, inga pengar återbetalas.

Vid godkänd retur/byte/hävning av köp återbetalar vi summan för din beställning inom 30 dagar enligt samma betalningsmetod som du använde vid beställningen. Varan skall vara i oförändrat skick, dvs. oanvänd, ej förstörd eller skadad. Varan skall returneras i sin ursprungliga produktkartong eller emballage. Ej kompletta varor (t.ex. brutna förpackningar eller delar av varor), vilket gör produkten obrukbar/ej möjlig att sälja vidare, kommer ej att godkännas för retur.

Vid byte eller returer ska kontakt med kundservice alltid göras på info@musmatta.nu, efter kontakt med oss har du 14 dagar på dig att returnera varorna. Returen är godkänd först då varan har inspekterats av vår personal.

Kunden betalar samtliga kostnader i samband med returen.

Om du har mottagit en felaktig vara ska du omgående kontakta info@musmatta.nu för vidare instruktioner.

Outlöst paket

Om paketet inte hämtas ut, utan istället går i retur tillbaka till oss så kommer du att debiteras en avgift på 300:-. Om du ångrar ditt köp efter att det har skickats från oss måste du hämta ut paketet och returnera det till oss, enligt villkoren för ångerrätt/öppet köp, för att undvika avgiften.

Reklamationer
Vid reklamation kontaktar du alltid vår kundservice på info@musmatta.nu. Vi tillämpar konsumentköplagen vid hantering av reklamationer. En produkt kan endast reklameras vid fabrikationsfel. Reklamationer måste anmälas direkt efter det att du upptäckt felet så skickar vi en ny, felfri vara. Kan felet inte avhjälpas kommer återbetalning att ske.

Vid reklamation betalar du själv kostnaden för retur till vårt lager. När varan inspekterats av vår personal, och felet konstaterats, kommer vi att återbetala kostnaden för returportot. Vi återbetalar pengarna inom 30 dagar.

Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer liksom de lagar och regler enligt EU-bestämmelser på Konsument Europa, en eventuell tvist kan också rapporteras via Konsument Europas online-verktyg.

Betalningssätt

Du kan betala för dina varor på de olika sätt som presenteras nedan.

Payson

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Vårt ansvar

PLF Consulting ansvarar inte för indirekta förluster som uppstår till följd av den huvudsakliga förlusten eller skadan, till exempel utebliven vinst eller förlorade affärsmöjligheter, eller för underlåtelse att leverera varorna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa Villkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll, vilket inkluderar men inte begränsar sig till, eldsvåda, översvämning, storm, upplopp eller likande oroligheter, krig, kärnkraftsolycka och terrorism.
Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på musmatta.nu är begränsade till det totala beloppet för din beställning.

Färger
Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper, inklusive komposition och färger. Färgen du ser på musmatta.nu är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt.

Klausulers giltighet
Om en eller flera bestämmelser i detta avtal är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet, skall detta inte påverka återstående avtalsbestämmelsernas giltighet.

Innehavare av rättigheter
Alla immateriella rättigheter, som varumärken och upphovsrätt, på musmatta.nu, tillhör PLF Consulting. All användning av musmatta.nu eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar därav, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillåtelse av PLF Consulting.

Sekretesspolicy gällande Personuppgifter

I samband med registrering och beställning uppger du dina personuppgifter, detta innebär att du godkänner att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Samtliga uppgifter behandlas konfidentiellt och inga uppgifter lämnas ut till tredje part, med undantag från rättsliga ärenden.

Om du önskar radera dina personuppgifter så loggar du in på ditt konto och klickar på knappen "Glöm bort mig" då kommer samtliga dina uppgifter att raderas hos oss, observera att en del uppgifter finns kvar i vårt affärssystem i upp till 8 år efter slutförd beställning enligt gällande lagstiftning.

Vi medverkar inte till att skicka SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt annan information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

Cookies

En cookie är en textfil som skapas av webbläsaren i vilken den sparar lite information för webbplatsen du besöker. Delar av den här informationen kan sedan skickas tillbaka till webbservern. För mer information om cookies kan du läsa på PTS's hemsida.

På musmatta.nu används cookies används för att kunna ta fram statistik på våra besökare. Statistiken används sedan för att förbättra er upplevelse.

Vi använder oss även av tredjepart cookies, såsom men ej uteslutande från Google och Facebook för att vi ska kunna presentera annonser och erbjudanden för er på andra webbplatser.

Om du inte accepterar att vi använder oss av cookies så kan du stänga av den funktionen i din webbläsares säkerhetsinställningar.
Observera att vissa funktioner kan sluta att fungera om ni stänger av cookies.

Bolagsinformation

Registrerat företagsnamn: Pontus Lilla Firma
Kontor: Raka gatan 6, 554 72 Jönköping
Org.nr: 8004236017
Momsregistreringsnummer: SE800423601701